خانه مشتاق

  • برنده دهمینجایزه‌­ی ملی طراحی داخلی ایران معاصر1401 / بخش مسکونی / رتبه سوم

طراحی داخلی  و فرنیچر : آزیتا اطمینانی اصفهانی
کارفرما و مجری:  هلدینگ ساختمانی زیگورات / حمید داوود
محل پروژه : اصفهان، خیابان مشتاق، کوچه نشاط
تاریخ : 1400-1401
مساحت : 350 مترمربع
عملکرد : مسکونی/ طراحی داخلی / فرنیچر
عکاس پروژه : حسن اتفاق
فیلم : دید استودیو
گرافیک : شهاب شماعی زاده
توضیحات
طراحی داخلی یک واحد مسکونی به مساحت 350 مترمربع، در حال ساخت و مرحله‌ی نازک‌کاری به دفتر ما ارجاع داده شد. در ابتدا، اصلاحاتی در ساختار فضایی و وضع موجود جهت کارکرد و تعریف بهتر فضا انجام شد. تلاش ما در تخریب حداقلی و کارایی حداکثری بود. تنها به خانه بودن پروژه توجه داشتیم، نه نمایش متریال، ظاهرسازی و تجملات.
هدف پروژه، خلق محیطی با داشتن کیفیت فضایی و در عین حال به دنبال ایجاد یک فضا یا نقطه ای جذاب قرار گرفت. ایده طراحی پروژه ، بااضافه کردن یک حجم چوبی به عنوان عنصری ساده اما تاثیرگذار و هدایت کننده در نظر گرفته شد که در فضا تبدیل به یک سطح پویا و زنده در تمامی بخش های همجوار خود گردید. با خالی کردن داخل حجم، کاربری فضا به اتاق اختصاص یافت و یک وجه حجم با لوورهای چوبی پوشیده شد که برای اتاق درون خود قابلیت انعطاف پذیری به وجود آورده است. با حرکت لوورها، نماهای مختلف از داخل و خارج و بهره گیری های متفاوت از نور و دید ایجاد گردید.حجم مکعب مستطیل ساده ای که شاخصه و ویژگی اصلی و به یادماندنی این پروژه شده است.
یکی از چالش های پروژه یکدست و طویل بودن فضا از سالن نشیمن خصوصی تا انتهای پذیرایی بود که با المانی جهت شکست دید و طراحی کابینت معلق در قسمت آشپزخانه دوم، دید به نشیمن خصوصی حذف، اما ارتباطی متفاوت از مابین کابینت ایجاد شد که فضایی بسته و باز ساخته و به حفظ حریم بخش خصوصی و فیلتر شدن دید به آن کمک کرده است. هچنین دید به نشیمن از آشپزخانه حفظ و با امتداد پوسته ی چوبی از کابینت به سقف نشیمن، پیوستگی بصری بین آشپزخانه دوم ونشیمن خصوصی ایجاد شد. این کابینت با پوسته ای مشکی و چوب در درون خود، به عنوان نقش جداکننده نیمه شفاف با هویتی مستقل ( و نه صرفا جدا کننده ) عمل کرد.
فضاهای دنج نشستن در کنار پنجره های شیشه ای با دید به سبزینگی تراس ها، محیطی برای استراحت، حس آرامش برای ساکنین خانه به وجود آورده، این قسمتها به صورت حجم تو خالی طراحی شده است.
با استفاده از خطوط صاف، کاهش استفاده از متریال متفاوت در فضا، به کارگیری رنگ های گرم و خنثی و از همه مهم تر انتخاب مبلمان مدرن و مینیمال به بالا بردن کیفیت فضا کمک فراوانی شده و علاوه بر تنوع فضایی حس پویایی و زندگی نیز در فضا جریان یافته است. همنشینی گرمای چوب در کنار رنگ طوسی سنگ کف، مبلمان مشکی و طوسی و چیدمان گیاهان در کنار هم،حس مطلوبی بوجود آورد. همچنین،توجه به‌جزئی‌ترین قسمت‌ها،عناصروجزئیات فضا به‌عنوان یک اصل مهم،همواره مد نظربوده و طراحی داخلی این فضا،حول سادگی و حفظ یکپارچگی بصری صورت گرفت.
سعی در ایجاد خانه ای مشتاق، برای حضور ساکنان در بستر خود…

error:
Language:
English
فارسی