ویلای جریان
- برنده جایزه بین المللی کیوسکدیا /رتبه سوم
- دریافت تندیس نقره ای دومین جایزه ملی بناهای فاخر /تک واحدی مسکونی/1402
- برنده جایزه International Design Awards/IDA با عنوان شایسته تقدیر در بخش طراحی معماری مسکونی تک واحدی / امریکا2023
- نامزد دریافت جایزه معمار 1402
- کسب تقدیر ویژه هیت داوران در جایزه گلدن ترزینی 2023 روسیه
- فینالیست یازدهمین جایزه بین المللی طراحی داخلی 2023
معمار و مجری : آزیتا اطمینانی اصفهانی
شرکت : مهندسین مشاور نقش انگار
کارفرما : مهدی غنی
نوع سازه : بتنی
نوع تاسیسات : داکت اسپیلیت
آدرس پروژه : اصفهان ، اشکاوند
مساحت زمین : 1350 مترمربع
زیربنا : 320 مترمربع
تاریخ شروع و پایان ساخت : 1401-1402
عکاس پروژه: علی مقدم
مدلینگ و گرافیک : شقایق باطنی-فاطمه یزدانی
سازه: شهباز صمدیه
تاسیسات مکانیکی: مهدی پوزش
تاسیسات الکتریکی: جواد دهقان
ویلای جریان
جوهره اصلی پروژه همنشینی عناصر به ظاهر متضاد در قالب پیکری استوار با هندسه و فرمی آشناست که با استفاده از رنگ غالب سفید، بافت اکسید آهن و سطوح شیشه، فضایی پویا و شفاف با دید مناسب به محوطه را فراهم آورده است.
درهم تنیدگی فضای درون و بیرون، با کمرنگ کردن مرز فضای باز و بسته با بهرهگیری از جداره شفاف شیشهای و تراس های پیش آمده یا تو نشسته به پیوستگی فضایی و تداوم بصری اثر انجامیده و قرارگیری قالبهای فضایی مکعبی در کنار هم، ترکیبی سیال از فضاهای صلب و شفاف داخلی بدست آورده است. به نحوی که مخاطب اثر توامان در حال تجربه ارتباط پویای فضاهای داخلی ویلا، آستانه فضای درون و بیرون، و در نهایت منظر باغ و فضای طبیعی آن است
نقطه عطف فضا، مکعب اکسید آهن است که در فضای داخلی حضوری پر رنگ و اثر بخش دارد و ارتباط عمودی و افقی بین سایر فضاهای داخلی را بوسیله پله و پلی شیشه ای برقرار می کند. با بیرون زدن از دل پردهی شیشهای در قاب نمای اصلی، با بافت اکسید و رنگی متفاوت عنصری تأثیر گذار و جداناپذیر از پیکره اصلی بناست که بیانگر جریان اثرگذار طبیعت بر معماری و زندگی آدمی ست.
هندسه طرح براساس مربع به عنوان شاخصه ی اصلی پروژه قرار گرفت و تکثیر آن جهت شکل گیری یک الگوی مناسب برای فضاها در پلان و نما، سازماندهی شبکه ای را به وجود آورد. ساختار کلى و هندسه غالب این پروژه پاسخی صریح و بدون پیرایه به نیازهای عملکردی ست و تمام عناصر فضای داخلی و خارجی نمودی از هندسه اصلی بوده و از هیچ گونه عنصر اضافه ای با ماهیت تزئینی در این بنا استفاده نشده است. پنجره های بزرگ در راستای مفهوم اصلی ویلا فضاهای داخلی را به سمت بیرون می تاباند، همچنین بوسیله تک پنجره هایی در فضاها دید به درختان همجوار را قاب کرده و بر غنای حسی فضاها افزوده است. وضوح در طراحی پلان، سیالیت فضایی و معماری داخلی یکپارچه بدون هرگونه بیان پیچیده، همواره مد نظر بود. تلاش در جهت ایجاد فضایی از جنس حضور، جریان و کشف.